Recept: kanárské brambory - papas arrugadas

Co jsou papas arrugadas?

Papas arrugadas jsou brambory vařené ve vysoce slaném nálevu a posléze chvilku pečené na solné krustě, která zbyde na dně hrnce. Jedná se o typický recept z Kanárských ostrovů.

Jaké jsou nejvhodnější brambory?

Celé, malé, nové brambory. Musí mít tenkou slupku a neměly by být větší než 5 cm. Recept funguje pouze s celými neloupanými bramborami.

S čím se papas arrugadas podávají?

Nejčastěji se podávají s miskou pikantní omáčky mojo picón, méně častěji rovněž se zelenou variantou mojo verde.

mojo picón a mojo verde
Obr.: Slavné kanárské studené omáčky mojo picón a mojo verde

Na co si dát v receptu pozor?

Dobře omyjte, případně okartáčujte brambory, aby neměly ani kousek hlíny. Dodržujte množství vody, nevařte brambory v hrnci plném vody.

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít