Tapas: Boquerones al limón - smažené ančovičky na citrónu - Jamon.cz

Co jsou boquerones al limón?

Boquerónes al limón neboli smažené ančovičky nakládané v citrónu jsou oblíbené tapas zejména v malažské částí španělského pobřeží. V průběhu marinování citrón předá masu ančoviček svěží kyselost a naruší také jemně texturu. Osmažená filátka v čistém oleji pak mají mnohem zajímavější chuť nežli obyčejné smažené ančovičky. Kvůli marinování se také boquerones al limón vždy podávají ve formě otevřených filátek bez hlavy a páteře.

Jaké koupit ančovičky?

Ideálně co nejčerstvější. Na velikosti příliš nezáleží, ale je méně pracné čistit samozřejmě větší rybky. Pozor někdy se pod jménem ančovičky prodávájí jakékoliv malé, většinou mražené ryby. Zkontrolujte si, jedná-li se opravdu o ančovičky a ne nějaké sladkovodní grundle. Co se týče mražených ančoviček, nemáme s nimi žádné zkušenosti, ale podle rad jiných kuchařů by měly po řádném pomalém rozmrazení fungovat v tomto receptu také.

Co se pije ke smaženým ančovičkám?

Cervecita bien fresquita, jak říkají Španělé. Není pochyb, že ledově vychlazené pivo v, na české poměry miniaturní 2dcl sklenici, je jediným povoleným nápojem ke smaženým ančovičkám. Toto jídlo patří k horkým letním nocím na pláži.

Jaké jsou varianty receptu?

V marinádě můžete vynechat česnek a petržel. Při smažení můžete zase vynechat stroužek česneku. Základem, bez něhož se neobejde žádný recept na boquerones al limón, je marinování v citrónové šťávě. Při obalování můžete použít polohrubou mouku nebo nějakou bezlepkovou variantu. 

Úterý, 20. září 2022

Supr návod na čištění, evidentně si s tím někdo dal práci.

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít