Co jsou papas asadas con mojo?
Papas asadas con mojo neboli pečené brambory s pikantním dipem jsou oblíbené tapas původně z oblasti Kanárských ostrovů. Brambory do hněda opečené v olivovém oleji se střídavě namáčí do paprikového mojo picón a koriandrového mojo verde.
Jaké jsou varianty receptu?
Ideální jsou malé nové brambory ve slupce. Máte-li ovšem velké nové brambory, můžete je rozříznout na čtvrtiny a postupovat stejně. Někdy se na začátku přidává nasekaný česnek spolu s petrželkou. Na závěr můžete brambory zasypat bohatou vrstvou čerstvě namletého pepře.
Recept: Papas asadas con mojo - pečené brambory s pikantním dipem
Příprava:
10 min.
Vaření:
30 min.
Celkem:
40 min.
Porce:
2
Ingredience:
- 500 g malých nových, neoloupaných brambor
- 2 lžíce nasekané hladké petrželky
- 100 ml olivového oleje
- Sůl
- Mojo picón (recept)
- Mojo verde (recept)
Obr.: Mojo picón a mojo verde - oblíbené pikantní kanárské dipy
Postup:
- Rozehřejte troubu na 230 nejméně 15 minut před pečením.
- Brambory perfektně očistěte od hlíny. Neloupejte je.
- Brambory vyskládejte na plech nebo plochou pánev určenou k pečení. Vydatně posolte a rukama smíchejte s olivovým olejem.
- Po 25 minutách zkontrolujte. Brambory by měly být měkké při vpichu vidličkou a hezky opečené. Pokud je chcete víc, pečte ještě 5 minut.
- Smíchejte s petrželkou.
- Podávejte horké s mojo picón a mojo verde.
Obr.: Podávejte horké s pikantní omáčkou mojo picón a verde
Napište komentář
Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!