Tapas: Sardinas rebozadas con jamón y pimiento - sardinky plněné jamónem a paprikou - Jamon.cz

Co jsou sardinas con jamón y pimiento?

Sardinas con jamón y pimiento jsou sardinky nadívané nasekaným jamónem a pečenou či nakládanou paprikou, obalené v mouce a šlehaném vejci a do křupava osmažené v olivovém oleji. Jedná se o trošku pracnější a sofistikovanější verzi obyčejných smažených sardinek. 

Jaké sardinky, jaký jamón a jakou papriku použít?

Sardinky by měly být ideálné čerstvé. Neměly by být ty úplně nejmenší, abyste je nemuseli plnit pinzetou na mravence. V případě jamónu můžete použít jakékoliv zbytky pokrájené opravdu na drobno. Papriku můžete použít nakládanou nebo čerstvě upečenou.  

Na co si dát pozor?

Zásadní je dobře očistit a otevřít sardinky. Jde to trochu hůř než u ančoviček, protože je páteř víc vrostlá do masa. Je proto důležité sardinku nejprve otevřít tak, že filátka svírají o trochu více než 180 stupňů (převrátit je na druhou stranu). Pak se páteř sama trochu uvolní a je snadnější ji pak odebrat. Snažte se mít dvoj-filátka pokud možno homogenní, zároveň ale nemějte strach z toho, když nebudou úplně perfektní.

Nepřeplňte sardinky nádivkou, jinak vám při obalování bude padat. Nemusíte dát jen tolik, abyste sardinky zcela zavřeli, ale nedávejte ani tolik, aby je neuměli ani přivřít.

Mějte nahřátý olej připravený a teprve pak začněte smažit. Sardinky by neměly stát dlouho obalené.

Jaké jsou varianty receptu?

Do vejce můžete nasekat česnek a petrželku. Místo sardinek lze použít větší ančovičky.

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít