Pro všechny, kdo dumají nad tím zda mít jamón s kostí nebo radši bez kosti, jsme připravili následující srovnání. Souboj sice dopadl nerozhodně, nicméně srovnání přehledně ukazuje výhody i slabiny...
Jamón se ve frankistickém Španělsku stal pro většinu zchudlého obyvatelstva exkluzivní nedostupnou pochoutkou. Proto se pro obdobně připravované pochutiny z levnějších ingrediencí vžil název jamón...
O čem tento článek asi bude?, ptá se nedůvěřivý čtenář. Tak tedy: Hlavní ponaučení tohoto článku je: Nedělejte jídla podle receptů na obalech potravin. A pak taky: paellu nedělejte z basmati rýže.
Snaha usušit v Čechách jamón je a asi vždy bude frustrována českým vlhkým podnebím. Nicméně, pokud nechcete produkovat stovky jamónu ročně a máte čas na to věnovat šunkám dostatečnou pozornost, je...
Španělé si libují v tzv. čistých chutích. Mají rádi když krevety chutnají po krevetách a brambory po bramborách. Když je po jejich dochucují "pouze" olivovým olejem. Následující recept je toho...
Chudinské brambory jsou opravdový zázrak. Jsou neuvěřitelně univerzální, hodí se jako příloha k pečenému masu i rybě, můžou ale sloužit i jako jednoduchý a hezký předkrm, jsou navíc i velice...
Občas jsme jako puberťáci, kteří se chichotají, když poprvé vidí v učebnici španělštiny napsané slovíčko být. Ser o no ser - být či nebýt. Prostě nám to pořád ještě i po tolika letech přijde...
Dámy a pánové, jamón je tak namachrovanej, že si troufá i na zeleninový chips? Ano, je to tak. V ringu dnes proti sobě nastoupí favorizovaný jamón proti matadorovi českých hospodských snacků chipsu...
Tento malažský recept představuje jednu z dalších variací na geniální invenci “chudé” lidové kuchyně. Používá ty nejzákladnější ingredience, brambory, česnek, starý chléb a vytváří z nich...
Brambory se v tomto receptu spojují s vládnoucí středomořskou trojicí česneku, petržele a olivového oleje. Křupavé brambory s opečeným česnekem jsou vynikající přílohou k pečené rybě, která k nim...
Pečené brambory s olivovým olejem jsou samotnou dření té nejelementárnější španělské kuchyně. Tradičně se jedná o recept z vnitrozemí okolo Alicante, kde toto jednoduché jídlo pomáhalo v kritických...
První článek o receptech s brambory a olivovým olejem. Dozvíte se jak dělat smažené brambory “en adobillo”, pečené plátky brambor s olivovým olejem, petrželí a česnekem a pečený brambor s olivovým...
Ve Francii si dáme k snídani krojsant, v Itálii k obědu nějaké dobré gnoči a na Malorce si objednáme paelu. To je ale život světoběžníka! A ten rozhled!