Čištění kalamárů je velice snadné a nebudete k němu potřebovat žádné speciální nástroje, ani přílišnou šikovnost. Oddělit tělo, od hlavy, vyprázdnit tělní dutinu, zbavit tělo povrchové blány a...
Queso Manchego je nejznámější španělský sýr. Pochází z oblasti La Mancha a vyrábí se z mléka tradiční rasy ovcí Manchega. Zraje minimálně 30 dní a má velice výraznou trvalou chuť, která u velmi...
Gambas pil pil jsou esencí španělského jihu. Jednoduchý recept na krevety chvilku konfitované v oleji ochuceném česnekem a chilli je jedním z nejchutnějších krevetových receptů vůbec.
Španělské churros jsou smažené "pruty" z jednoduchého těsta z pšeničné mouky, vody a soli. Nejčastěji se podávají ke snídani s horkou čokoládou. Čtou se čuros.
Nakupovat na španělské tržnici může být velký stres pokud nevíte, jak to tam chodí. Připravili jsme pro vás pár pravidel, která udělají rodilého Španěla i z pláže ožehnutého turisty.
Bizcocho je asi nejoblíbenější španělský moučník. Objevuje se snad na všech oslavách dětských narozenin a nemůže chybět na rodinných sešlostech. Těsto na bizcocho má mnoho podob, ale asi...
Tapas ve Španělsku může být prakticky jakékoliv jídlo v malé podobě. Ačkoliv jsme viděli i sushi-tapas, některé druhy tapas jsou přece jenom o něco známější. Následující článek vám je přiblíží a...
Když je člověk zavřený (doma, na chatě, ve vězení atd.) utíká mu čas lépe pokud má u sebe jamón. S jamónem totiž homo sapiens umí vymyslet spoustu srandy.
Velikonoce alias Semana Santa jsou ve Španělsku událostí první třídy. Vedle náboženské roviny je to doba pro setkání a společná jídla. Jednoznačný prim mezi ingrediencemi velikonočních jídel pak...