Calamares fritos - smažené kalamáry

Jeden z nejoblíbenějších tapas receptů z mořských plodů ve Španělsku. Recept obsahuje návod na čištění kalamárů a dvě varianty obalení.

Jak očistit kalamáry (olihně?)

Čištění kalamárů je velice snadné a nebudete k němu potřebovat žádné speciální nástroje, ani přílišnou šikovnost. Oddělit tělo, od hlavy, vyprázdnit tělní dutinu, zbavit tělo povrchové blány a...

Calamares con papas asadas - kalamáry s pečenými...

Jednoduchý španělský recept na kalamáry s pečenými bramborami. Poradíme, jak očistit kalamáry a na co si dát při receptu pozor.

Co je queso Manchego (sýr Manchego)?

Queso Manchego je nejznámější španělský sýr. Pochází z oblasti La Mancha a vyrábí se z mléka tradiční rasy ovcí Manchega. Zraje minimálně 30 dní a má velice výraznou trvalou chuť, která u velmi...

Sedm smrtelných hříchů páchaných při krájení jamónu

Pokud chcete krájet jamón profesionálně, měli byste se vyvarovat následujících sedmi hříchů, které jamónští začátečníci často páchají.

Jak se čistí čerstvé ančovičky?

Názorný návod na čištění a filetování čerstvých ačoviček.

Garbanzos con espinacas - cizrna se špenátem

Autentický recept na tradiční tapas vařenou cizrnu se špenátem a hustou aromatickou omáčkou z pečeného chleba a římského kmínu.

Gambas pil pil - krevety pil pil

Gambas pil pil jsou esencí španělského jihu. Jednoduchý recept na krevety chvilku konfitované v oleji ochuceném česnekem a chilli je jedním z nejchutnějších krevetových receptů vůbec.

Co to jsou churros?

Španělské churros jsou smažené "pruty" z jednoduchého těsta z pšeničné mouky, vody a soli. Nejčastěji se podávají ke snídani s horkou čokoládou. Čtou se čuros.

Co je to ančovička?

Co je ančovička, jak se zpracovává a jak se používá ve španělské a italské kuchyni.

Pollo al ajillo - kuře na česneku

Autentický recept na španělské kuře na česneku. Opečené kousky kuřete na oleji s výraznou omáčkou z česneku a suchého vína.

Polyfenoly, zázračná esence olivových olejů

Co jsou to polyfenoly,  kde je najdete a jaké mají účinky

Domácí chipsy s jamónem

Recept na domácí chipsy se sušenou šunkou

Jak se chovat na španělském trhu?

Nakupovat na španělské tržnici může být velký stres pokud nevíte, jak to tam chodí. Připravili jsme pro vás pár pravidel, která udělají rodilého Španěla i z pláže ožehnutého turisty.

Bizcocho - koláč se švestkami a mandlemi

Bizcocho je asi nejoblíbenější španělský moučník. Objevuje se snad na všech oslavách dětských narozenin a nemůže chybět na rodinných sešlostech. Těsto na bizcocho má mnoho podob, ale asi...

Co jsou tapas?

Tapas ve Španělsku může být prakticky jakékoliv jídlo v malé podobě. Ačkoliv jsme viděli i sushi-tapas, některé druhy tapas jsou přece jenom o něco známější. Následující článek vám je přiblíží a...

Život s jamónem v době karantény

Když je člověk zavřený (doma, na chatě, ve vězení atd.) utíká mu čas lépe pokud má u sebe jamón. S jamónem totiž homo sapiens umí vymyslet spoustu srandy.

Co se jí na Velikonoce a velikonoční půst ve Španělsku?

Velikonoce alias Semana Santa jsou ve Španělsku událostí první třídy. Vedle náboženské roviny je to doba pro setkání a společná jídla. Jednoznačný prim mezi ingrediencemi velikonočních jídel pak...
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít