Almejas con fino y jamón - škeble se sherry a jamónem

Oblíbený recept na tapas z cádizské oblasti Andaluzie. V na první pohled netradičním spojení jamónu a škeblí hraje roli zprostředkovatele suché sherry s velice silným aroma.

Gambas fritas - smažené krevety v těstíčku

Gambas fritas neboli smažené krevety jsou obalené v těstíčku z mouky, vajec a petrželky a osmažené ve vysoké vrstvě olivového oleje. Chcete-li někoho svést k lásce k mořským plodům, neexistuje...

Gambas a la plancha - krevety na pánvi

Gambas a la plancha (krevety na pánvi) jsou esenciální tapas španělské kuchyně. Technika a la plancha spočívá v suchém pečení krevet na vrstvě hrubé soli. Jednoduchý recept, který se většinou dělá...

Mojo verde - zelená pikantní salsa

Mojo verde je svěží zelená pikantní salsa. Hodí se především k pečeným rybám a pečené zelenině. Je velice oblíbená na Kanárských ostrovech.

Mojo picón - červená pikantní salsa

Klasický pikantní dip z Kanárských ostrovů z pálivých papriček a římského kmínu, který se podává k pečeným a grilovaným masům, k rybám a k pečené zelenině.

Papas arrugadas - zvrásněné brambory

Papas arrugadas jsou spektakulární tapas, které chutnají každému. Brambory obalené v soli se namáčejí do pikantní omáčky z koriandru mojo verde a z pálivých papriček mojo picón.

Calamares fritos - smažené kalamáry

Jeden z nejoblíbenějších tapas receptů z mořských plodů ve Španělsku. Recept obsahuje návod na čištění kalamárů a dvě varianty obalení.

Jak očistit kalamáry (olihně?)

Čištění kalamárů je velice snadné a nebudete k němu potřebovat žádné speciální nástroje, ani přílišnou šikovnost. Oddělit tělo, od hlavy, vyprázdnit tělní dutinu, zbavit tělo povrchové blány a...

Calamares con papas asadas - kalamáry s pečenými...

Jednoduchý španělský recept na kalamáry s pečenými bramborami. Poradíme, jak očistit kalamáry a na co si dát při receptu pozor.

Co je queso Manchego (sýr Manchego)?

Queso Manchego je nejznámější španělský sýr. Pochází z oblasti La Mancha a vyrábí se z mléka tradiční rasy ovcí Manchega. Zraje minimálně 30 dní a má velice výraznou trvalou chuť, která u velmi...

Sedm smrtelných hříchů páchaných při krájení jamónu

Pokud chcete krájet jamón profesionálně, měli byste se vyvarovat následujících sedmi hříchů, které jamónští začátečníci často páchají.

Jak se čistí čerstvé ančovičky?

Názorný návod na čištění a filetování čerstvých ačoviček.
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít