Zapečené slávky s jamónem

Tento recept byl nalezen v podpalubí Kolumbovi lodi Santa María společně s poznámkou jeho cádizského kuchaře: "Kolumbus se po něm může umlátit". Ba ne, to ale neznamená, že to není jeden z...

6 katastrof odehrávajících se na území České republiky

Čechy (a Morava) v zimě je kapitola sama o sobě. Na člověka přijíždějícího ze Španělska by málem padla deprese. Zapomíná, že je tady také české (a moravské) léto s pivem na předzahrádce, houbaření,...

Arroz al horno - zapečená rýže s chorizem

Recept na španělskou zapečenou rýži s chorizem a jamónem.

Mušle svatého Jakuba s petrželovou majonézou z...

Recept na opečené mušle svatého Jakuba s majonézou z extra panenského olivového oleje.

Proč je španělská kuchyně lepší než italská?

Španělská kuchyně má několik zásadních výhod oproti té italské, o níž se zase většina lidí domnívá, že má mnoho výhod oproti té španělské. Dozvíte se, kde je pravda.

Chobotnice po galícijsku - pulpo ala gallega

Pulpo a la gallega je národním jídlem Galicie. Tradičně chobotnice vařená v měděných obrovských hrncích pokrájená na kolečka a servírována s olivovým olej a mletou paprikou na dřevěném prkénku.

Krevety s extra panenským olivovým olejem

Ajoperejil neboli petrželka s česnekem je pravděpodobně základním definujícím tónem celé andaluské španělské kuchyně. Zde ve spojení krevetami rychle opečenými na pánvi.

Merluza con jamón - hejk (mořská štika) s jamónem

Recept na steaky mořské štiky s jamónem a omáčkou z rybího vývaru s citrónem a petrželí.

Chřest s jamónem a hořčicovou majonézou

Recept na čerstvý vařený zelený chřest s jamónem a hořčičnou majonézou.

Opečený chléb s tortillou de patatas, alioli a chorizem

Tortilla de patatas se často objevuje jako hlavní ingredience v nejrůznějších obložených bagetách (bocadillo) či v jedno či dvouhubkách (montaditos). Zde v triu s chorizem a česnekovou majonézou...

Rozdíl mezi kvalitním a průmyslově vyráběným jamónem

V čem spočívá hlavní rozdíl mezi průmyslově vyráběnými jamóny, které průběžně zaplavují český hypermarketový trh, a kvalitními jamóny, které z větší části zůstávají na španělském trhu?

Opečený chléb s domácí majonézou, ztraceným vejcem a...

Recept na domácí majonézu z olivového oleje, která spolu se ztraceným vejcem a opečenými plátky cabecery de lomo (sušené krkovice) tvoří základ pro tento jednoduchý recept.
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít