Druhy rajčat

Z pěstitelského hlediska je rajčat tolik druhů, až se vám z toho skoro točí hlava. My zde přinášíme přehled základních španělských odrůd, které zároveň ukazují, že pod pojmem rajče se skrývají...

Španělský týden v Lidlu 2017

Náš anonymní recenzent v přestrojení i v roce 2017 navštívil Lidl v průběhu Španělského týdne a svým ostrým perem nám popsal poklady, které Španělský týden v Lidlu nabízí.

Sušené maso

Sušení je jedním z nejstarších způsobů uchování potravin. Postup, který se po staletí prakticky nezměnil, nám dodnes dovoluje těšit se z jedinečné chuti sušeného masa.

Gazpacho

Gazpacho patří ke španělskému létu stejně jako k české zimě patří svařák. Společně s paellou je gazpacho nejznámější španělské jídlo vůbec. To je také příčinou toho, že recepty na gazpacho jsou až...

Chorizo - vše o nejoblíbenějším španělském salámu

Chorizo je nejoblíbenější španělský salám. Vyskytuje se v nejrůznějších formách a velikostech. Syrové, fermentované či sušené, z iberských či bílých prasat, v přírodním či umělém střevu, přírodní...

Salát s jamónem, rukolou, kozím sýrem a fíky

Tento recept je variací na téma mediteránských čerstvých salátů s ingrediencemi, které jsou typicky španělské. Fíky salátu dodávají příjemnou sladkou chuť, která hezky doplňuje smetanovou chuť...

Jamón s kostí vs. jamón bez kosti

Pro všechny, kdo dumají nad tím zda mít jamón s kostí nebo radši bez kosti, jsme připravili následující srovnání. Souboj sice dopadl nerozhodně, nicméně srovnání přehledně ukazuje výhody i slabiny...

Jamón chudých

Jamón se ve frankistickém Španělsku stal pro většinu zchudlého obyvatelstva exkluzivní nedostupnou pochoutkou. Proto se pro obdobně připravované pochutiny z levnějších ingrediencí vžil název jamón...

Co má kancion a bola a nemá chorizo a jamón?

Lingvistická zastávka nad španělskými slovy zdomácnělými (více či méně) v češtině. Cervantes by to nenapsal lépe.

Konzumace jamónu de bellota snižuje riziko...

Jamón ibérico de bellota je skutečná superpotravina. Blahodárné účinky antioxidantů a mononenasycených mastných kyselin se snoubí se skvělou chutí.

Etymologie slova jamón

My jsme prostě hlavně lingvisti. Člověk se až diví, že ještě pořád prodáváme jamón a neděláme už v Ústavu (pro jazyk český samozřejmě ;)

Proč je na Valentýna lepší jamón než kytka?

Tip na originální dárek na Valentýna. 6 důvodů, proč je jamón lepší než kytka?
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít