Rozdíl mezi českou slaninou, anglickou slaninou,...

Pustili jsme se do srovnání do jisté míry nesrovnatelných produktů. Česká vařená slanina vs. anglický uzený bacon a do toho všeho sušená pancetta a ještě více sušený jamón. Podívejte se, kde všude...

Španělská snídaně

Nárok na snídani v baru by měl být pro Španěle zakotven v ústavě. I při sebevětší krizi si Španěl na snídani nenechá sáhnout. Snídaně má své náležitosti a pokud zrovna nechcete snídat jogurt s...

Štědrovečerní večeře ve Španělsku

Ve Španělsku je štědrovečerní večeře o hodně méně svázaná pravidly než večeře česká. Jedná se o veliké rodinné setkání, které je veselé a hlučné a prokládá se opulentním výběrem jídel.

Na pánvi pečené houby s jamónem

Jednoduchý recept, který svádí dohromady dvě ingredience plné umami - jamón a houby.

Co je to jamón de bellota?

Jamón de bellota je označení pro nejkvalitnější španělskou sušenou šunku z iberských prasat chovaných ve volném výběhu a krmených žaludy. Objasníme, jakou dietu musi iberské prase dodržovat, aby...

Španělský týden v Lidlu 2019

Nekompromisní recenze španělského týdne v Lidlu z roku 2019. Vyhrály sýry a alkohol (ten nemůže nevyhrát ;).; Prohrály opět uzeniny (díky éčkům) a olivy (fuj, to se nedalo jíst). Tak zase za rok.

Recenze restaurace Aponiente se třemi michelinskými...

Podrobná recenze restaurace Aponiente se třemi michelinskými hvězdami.

Marrano de San Antón aneb pašík Atonín

První španělské slovo každého španělofila je fiesta. Není to žádná náhoda - ve Španělsku totiž mají fiestu snad úplně na všechno. My vám představíme fiestu iberského prasete - Marrano de San Antón,...

Španělský týden v Lidlu 2018

Reportáž psaná v Lidlu. Již poněkolikáté další nepodplacená recenze španělského týdne v Lidlu tentokrát z roku 2018. Španělský týden 2018 pro mě právě začíná.

Co má obsahovat etiketa jamónu

Chcete si ověřit, že jamón, který máte v úmyslu koupit, je skutečně takový, jaký chcete? Stačí se podívat na etikety, které má na sobě a máte všechny údaje po ruce.

Paella s mořskými plody

Autentický recept na snad nejznámější španělské jídlo - paella. Jedná se o ikonický španělský pokrm z rýže, který si přisvojují obyvatelé pobřeží Valencie (a Alicante). My přinášíme variantu s...

Všude dobře v dehese nejlépe

Od začátku podzimu do konce zimy lze na rozsáhlém území dubových hájů (dehes) pozorovat iberská prasata při jejich nejoblíbenější činnosti - totiž hledání a požírání žaludů. Pro milovníky iberského...

Druhy rajčat

Z pěstitelského hlediska je rajčat tolik druhů, až se vám z toho skoro točí hlava. My zde přinášíme přehled základních španělských odrůd, které zároveň ukazují, že pod pojmem rajče se skrývají...

Španělský týden v Lidlu 2017

Náš anonymní recenzent v přestrojení i v roce 2017 navštívil Lidl v průběhu Španělského týdne a svým ostrým perem nám popsal poklady, které Španělský týden v Lidlu nabízí.

Sušené maso

Sušení je jedním z nejstarších způsobů uchování potravin. Postup, který se po staletí prakticky nezměnil, nám dodnes dovoluje těšit se z jedinečné chuti sušeného masa.

Gazpacho

Gazpacho patří ke španělskému létu stejně jako k české zimě patří svařák. Společně s paellou je gazpacho nejznámější španělské jídlo vůbec. To je také příčinou toho, že recepty na gazpacho jsou až...

Chorizo - vše o nejoblíbenějším španělském salámu

Chorizo je nejoblíbenější španělský salám. Vyskytuje se v nejrůznějších formách a velikostech. Syrové, fermentované či sušené, z iberských či bílých prasat, v přírodním či umělém střevu, přírodní...

Salát s jamónem, rukolou, kozím sýrem a fíky

Tento recept je variací na téma mediteránských čerstvých salátů s ingrediencemi, které jsou typicky španělské. Fíky salátu dodávají příjemnou sladkou chuť, která hezky doplňuje smetanovou chuť...
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít