Krevety s extra panenským olivovým olejem

Ajoperejil neboli petrželka s česnekem je pravděpodobně základním definujícím tónem celé andaluské španělské kuchyně. Zde ve spojení krevetami rychle opečenými na pánvi.

Merluza con jamón - hejk (mořská štika) s jamónem

Recept na steaky mořské štiky s jamónem a omáčkou z rybího vývaru s citrónem a petrželí.

Chřest s jamónem a hořčicovou majonézou

Recept na čerstvý vařený zelený chřest s jamónem a hořčičnou majonézou.

Opečený chléb s tortillou de patatas, alioli a chorizem

Tortilla de patatas se často objevuje jako hlavní ingredience v nejrůznějších obložených bagetách (bocadillo) či v jedno či dvouhubkách (montaditos). Zde v triu s chorizem a česnekovou majonézou...

Rozdíl mezi kvalitním a průmyslově vyráběným jamónem

V čem spočívá hlavní rozdíl mezi průmyslově vyráběnými jamóny, které průběžně zaplavují český hypermarketový trh, a kvalitními jamóny, které z větší části zůstávají na španělském trhu?

Opečený chléb s domácí majonézou, ztraceným vejcem a...

Recept na domácí majonézu z olivového oleje, která spolu se ztraceným vejcem a opečenými plátky cabecery de lomo (sušené krkovice) tvoří základ pro tento jednoduchý recept.

Opečený chléb se smaženým lilkem, rajčetem a cecinou

Recept na opečený chléb s pečenými rajčaty a pomazánkou z lilku.

Tmavý chléb s guacamole a opečeným chorizem

Jednoduchý recept na chléb s guacamole a kousky opečeného choriza.

Bílý chléb se salmorejem, opečenou paprikou a...

Opulentní obložený chléb se salchichónem, cordóbským rajčatovým krémem salmorejem a plátkem pečené papriky.

Mýty o jamónu

Za dlouhá léta s jamónem jsme narazili na spoustu předsudků a mýtů, které se pravidelně na naší cestě objevují a trochu nám ji komplikují. Ty nejčastější jsme uvedli zde.

Konfitovaný brambor s chobotnicí a jamónem

Kreativní recept ze Španělského jihu na hezky prezentované hrobečcích z chobotnice, konfitované brambory a jamónu ibérico.

Chléb s rajčetem, olejem a jamónem

Chléb s rajčetem, olejem a jamónem je složitější téma, než by se na první pohled mohlo zdát. První problém spočívá v chlebu, druhý v rajčeti, třetí v oleji a čtvrtý, jak si již ti nejchytřejší z...

Sedm smrtelných hříchů při krájení jamónu

Krájení jamónu je radostná disciplína, která se ovšem může změnit v noční můru, přestane-li člověk dbát na základní pravidla

Rozhovor s Franciscem Graciou

Rozhovor s profesionálním cortadorem - kráječem španělské sušené šunky - Franciscem Graciou o jeho dětství s jamónem, jeho nejoblíbenějším jamónu a jeho největším trapasu.

Olihně nadívané jamónem

Recept na vynikající kalamáry nadívané směsí jamónu, česneku, petržele a strouhanky.

Proč nejsme na slevových serverech?

Existuje mnoho důvodů, proč by se firma měla vyhnout svodům slevových serverů, ale vybrali jsme pro vás 7 nejpádnějších.

Fenykl s jamónem a vejcem

Fenykl s jamónem a vejcem je tradiční aragonský pokrm. Anýzová chuť fenyklu tu jde hezky ruku v ruce s chutí jamónu.

Ajoblanco s jamónem (studený krém z mandlí a česneku)

Ajoblanco je vedle gazpacha nejznámější studená polévka španělského jihu. V minulosti sloužila jako předchůdkyně instantní polévky, kdy si na andaluském venkově pastevci brali suchý základ...
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít