Milenci jsou stále i ve 21. století v zajetí trapných prehistorických tradic. Přestože by mohli překvapit, ohromit a uzemnit dárkem, který by opravdu stál za to, unavují své partnery a partnerky do zblbnutí již milionkrát ohranými květinami. Pokud vám stále není jasné, že je jamón opravdu lepším valentýnským dárkem, mrkněte na jeho hlavní výhody proti květině.
1. Alergie
Chcete dát radost a lásku a věnujete přitom záchvat rýmy, dýchavičnosti a svědivé vyrážky. To je častý příběh dárků v podobě květin, které jsou samozřejmě jedním z nejsilnější alergenů. Náš jamón naproti tomu obsahuje pouze maso a sůl a žádnou alergii nikdy nevyvolá.
2. Doba spotřeby
Dostanete-li kytku, můžete se s ní rovnou taky rozloučit. Ještě než ji dáte do vázy s vodou, je zvadlá a olezlá jako stará použitá ponožka a nepomůže ani žádný zázračný ddt prášek, který dostanete od zoufalého květináře. Naproti tomu jamón vydrží několik měsíců svěží a krásný.
3. Originalita
Kytku dává každý, jamón nikdo. Můžete jít s davem, pokud jste stádní typ. Můžete být ale taky originální a dát jamón.
4. Chuť
Jamón voní, (některá) kytka voní, jamón je krásný, (některá) kytka je krásná, jamón skvěle chutná, kytka (většinou) nechutná nijak, není-li dokonce jedovatá.
5. Nelze nic zkazit
Pokud se nechcete dopustit nějakého nevratného společenského trapasu, je mnohem lepší, když prostě zcela zapomenete na květiny. Přepočítáte-li se a dáte své partnerce či partnerovi sudý počet květin, posíláte ji či jeho automaticky na krchov, zapomenete-li kytici vybalit z papíru, jste hulvát, růže radši vůbec nedávejte, protože je to s nimi složité a nikdo se v tom nevyzná, navíc se o ně každý jenom zraní, asparagus znamená křivici atd. S jamónem se naproti tomu vždycky trefíte do černého. Můžete dát jeden, dva nebo tři a nic hrozného to nikdy neznamená. Můžete ho mít na zádech nebo v tašce a klidně ho nechte zabalen v papíru.
6. Budoucí utužení vztahů
Květina se odevzdá a tím to zhaslo. Jamón se daruje a otevírá se tím celá série společně prožitých večerů, při nichž se dvojice k sobě tulí jako hrdličky a odkrajují u červeného vína jeden lahodný plátek za druhým.