Španělsko

Španělská snídaně

Nárok na snídani v baru by měl být pro Španěle zakotven v ústavě. I při sebevětší krizi si Španěl na snídani nenechá sáhnout. Snídaně má své náležitosti a pokud zrovna nechcete snídat jogurt s...

Štědrovečerní večeře ve Španělsku

Ve Španělsku je štědrovečerní večeře o hodně méně svázaná pravidly než večeře česká. Jedná se o veliké rodinné setkání, které je veselé a hlučné a prokládá se opulentním výběrem jídel.

Co je to jamón de bellota?

Jamón de bellota je označení pro nejkvalitnější španělskou sušenou šunku z iberských prasat chovaných ve volném výběhu a krmených žaludy. Objasníme, jakou dietu musi iberské prase dodržovat, aby...

Španělský týden v Lidlu 2019

Nekompromisní recenze španělského týdne v Lidlu z roku 2019. Vyhrály sýry a alkohol (ten nemůže nevyhrát ;).; Prohrály opět uzeniny (díky éčkům) a olivy (fuj, to se nedalo jíst). Tak zase za rok.

Recenze restaurace Aponiente se třemi michelinskými...

Podrobná recenze restaurace Aponiente se třemi michelinskými hvězdami.

Marrano de San Antón aneb pašík Atonín

První španělské slovo každého španělofila je fiesta. Není to žádná náhoda - ve Španělsku totiž mají fiestu snad úplně na všechno. My vám představíme fiestu iberského prasete - Marrano de San Antón,...

Španělský týden v Lidlu 2018

Reportáž psaná v Lidlu. Již poněkolikáté další nepodplacená recenze španělského týdne v Lidlu tentokrát z roku 2018. Španělský týden 2018 pro mě právě začíná.

Co má obsahovat etiketa jamónu

Chcete si ověřit, že jamón, který máte v úmyslu koupit, je skutečně takový, jaký chcete? Stačí se podívat na etikety, které má na sobě a máte všechny údaje po ruce.

Všude dobře v dehese nejlépe

Od začátku podzimu do konce zimy lze na rozsáhlém území dubových hájů (dehes) pozorovat iberská prasata při jejich nejoblíbenější činnosti - totiž hledání a požírání žaludů. Pro milovníky iberského...

Druhy rajčat

Z pěstitelského hlediska je rajčat tolik druhů, až se vám z toho skoro točí hlava. My zde přinášíme přehled základních španělských odrůd, které zároveň ukazují, že pod pojmem rajče se skrývají...

Španělský týden v Lidlu 2017

Náš anonymní recenzent v přestrojení i v roce 2017 navštívil Lidl v průběhu Španělského týdne a svým ostrým perem nám popsal poklady, které Španělský týden v Lidlu nabízí.

Sušené maso

Sušení je jedním z nejstarších způsobů uchování potravin. Postup, který se po staletí prakticky nezměnil, nám dodnes dovoluje těšit se z jedinečné chuti sušeného masa.
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít