Nárok na snídani v baru by měl být pro Španěle zakotven v ústavě. I při sebevětší krizi si Španěl na snídani nenechá sáhnout. Snídaně má své náležitosti a pokud zrovna nechcete snídat jogurt s...
Ve Španělsku je štědrovečerní večeře o hodně méně svázaná pravidly než večeře česká. Jedná se o veliké rodinné setkání, které je veselé a hlučné a prokládá se opulentním výběrem jídel.
Jamón de bellota je označení pro nejkvalitnější španělskou sušenou šunku z iberských prasat chovaných ve volném výběhu a krmených žaludy. Objasníme, jakou dietu musi iberské prase dodržovat, aby...
Nekompromisní recenze španělského týdne v Lidlu z roku 2019. Vyhrály sýry a alkohol (ten nemůže nevyhrát ;).; Prohrály opět uzeniny (díky éčkům) a olivy (fuj, to se nedalo jíst). Tak zase za rok.
První španělské slovo každého španělofila je fiesta. Není to žádná náhoda - ve Španělsku totiž mají fiestu snad úplně na všechno. My vám představíme fiestu iberského prasete - Marrano de San Antón,...
Reportáž psaná v Lidlu. Již poněkolikáté další nepodplacená recenze španělského týdne v Lidlu tentokrát z roku 2018. Španělský týden 2018 pro mě právě začíná.
Chcete si ověřit, že jamón, který máte v úmyslu koupit, je skutečně takový, jaký chcete? Stačí se podívat na etikety, které má na sobě a máte všechny údaje po ruce.
Od začátku podzimu do konce zimy lze na rozsáhlém území dubových hájů (dehes) pozorovat iberská prasata při jejich nejoblíbenější činnosti - totiž hledání a požírání žaludů. Pro milovníky iberského...
Z pěstitelského hlediska je rajčat tolik druhů, až se vám z toho skoro točí hlava. My zde přinášíme přehled základních španělských odrůd, které zároveň ukazují, že pod pojmem rajče se skrývají...
Náš anonymní recenzent v přestrojení i v roce 2017 navštívil Lidl v průběhu Španělského týdne a svým ostrým perem nám popsal poklady, které Španělský týden v Lidlu nabízí.
Sušení je jedním z nejstarších způsobů uchování potravin. Postup, který se po staletí prakticky nezměnil, nám dodnes dovoluje těšit se z jedinečné chuti sušeného masa.