Reportáž psaná v Lidlu. Již poněkolikáté další nepodplacená recenze španělského týdne v Lidlu tentokrát z roku 2018. Španělský týden 2018 pro mě právě začíná.
Chcete si ověřit, že jamón, který máte v úmyslu koupit, je skutečně takový, jaký chcete? Stačí se podívat na etikety, které má na sobě a máte všechny údaje po ruce.
Od začátku podzimu do konce zimy lze na rozsáhlém území dubových hájů (dehes) pozorovat iberská prasata při jejich nejoblíbenější činnosti - totiž hledání a požírání žaludů. Pro milovníky iberského...
Z pěstitelského hlediska je rajčat tolik druhů, až se vám z toho skoro točí hlava. My zde přinášíme přehled základních španělských odrůd, které zároveň ukazují, že pod pojmem rajče se skrývají...
Náš anonymní recenzent v přestrojení i v roce 2017 navštívil Lidl v průběhu Španělského týdne a svým ostrým perem nám popsal poklady, které Španělský týden v Lidlu nabízí.
Sušení je jedním z nejstarších způsobů uchování potravin. Postup, který se po staletí prakticky nezměnil, nám dodnes dovoluje těšit se z jedinečné chuti sušeného masa.
Chorizo je nejoblíbenější španělský salám. Vyskytuje se v nejrůznějších formách a velikostech. Syrové, fermentované či sušené, z iberských či bílých prasat, v přírodním či umělém střevu, přírodní...
Pro všechny, kdo dumají nad tím zda mít jamón s kostí nebo radši bez kosti, jsme připravili následující srovnání. Souboj sice dopadl nerozhodně, nicméně srovnání přehledně ukazuje výhody i slabiny...
Jamón se ve frankistickém Španělsku stal pro většinu zchudlého obyvatelstva exkluzivní nedostupnou pochoutkou. Proto se pro obdobně připravované pochutiny z levnějších ingrediencí vžil název jamón...
O čem tento článek asi bude?, ptá se nedůvěřivý čtenář. Tak tedy: Hlavní ponaučení tohoto článku je: Nedělejte jídla podle receptů na obalech potravin. A pak taky: paellu nedělejte z basmati rýže.
Snaha usušit v Čechách jamón je a asi vždy bude frustrována českým vlhkým podnebím. Nicméně, pokud nechcete produkovat stovky jamónu ročně a máte čas na to věnovat šunkám dostatečnou pozornost, je...
Občas jsme jako puberťáci, kteří se chichotají, když poprvé vidí v učebnici španělštiny napsané slovíčko být. Ser o no ser - být či nebýt. Prostě nám to pořád ještě i po tolika letech přijde...
Dámy a pánové, jamón je tak namachrovanej, že si troufá i na zeleninový chips? Ano, je to tak. V ringu dnes proti sobě nastoupí favorizovaný jamón proti matadorovi českých hospodských snacků chipsu...