Chorizo je nejoblíbenější španělský salám. Vyskytuje se v nejrůznějších formách a velikostech. Syrové, fermentované či sušené, z iberských či bílých prasat, v přírodním či umělém střevu, přírodní...
Pro všechny, kdo dumají nad tím zda mít jamón s kostí nebo radši bez kosti, jsme připravili následující srovnání. Souboj sice dopadl nerozhodně, nicméně srovnání přehledně ukazuje výhody i slabiny...
Jamón se ve frankistickém Španělsku stal pro většinu zchudlého obyvatelstva exkluzivní nedostupnou pochoutkou. Proto se pro obdobně připravované pochutiny z levnějších ingrediencí vžil název jamón...
O čem tento článek asi bude?, ptá se nedůvěřivý čtenář. Tak tedy: Hlavní ponaučení tohoto článku je: Nedělejte jídla podle receptů na obalech potravin. A pak taky: paellu nedělejte z basmati rýže.
Snaha usušit v Čechách jamón je a asi vždy bude frustrována českým vlhkým podnebím. Nicméně, pokud nechcete produkovat stovky jamónu ročně a máte čas na to věnovat šunkám dostatečnou pozornost, je...
Občas jsme jako puberťáci, kteří se chichotají, když poprvé vidí v učebnici španělštiny napsané slovíčko být. Ser o no ser - být či nebýt. Prostě nám to pořád ještě i po tolika letech přijde...
Dámy a pánové, jamón je tak namachrovanej, že si troufá i na zeleninový chips? Ano, je to tak. V ringu dnes proti sobě nastoupí favorizovaný jamón proti matadorovi českých hospodských snacků chipsu...