Ve Francii si dáme k snídani krojsant, v Itálii k obědu nějaké dobré gnoči a na Malorce si objednáme paelu. To je ale život světoběžníka! A ten rozhled!
První ze série našich lidlovských recenzí. V roce 2015 byl Lidl průkopníkem španělských v českých supermarketech. A my jsme nakonec jeho snahu i ocenili.
Kdo si myslí, že nejdražší šunka na světě se dělá tak, že se vezme šunka a dá se jí nejvyšší možná cena, co se zrovna člověku namane, tak se hluboce mýlí. Zákulisí výroby takových šunek je totiž o...
Se španělskou kuchyní je něco zásadně špatně. Bylo nám jasné, že trvale ztrácí ve světové oblíbenosti na agresivní a samolibou kuchyni italskou, ale teprve kvantifikace celého problému nám ukázala...
Zkusili jsme si představit, co by se stalo, kdyby pí. profesorka gastronomie Magdalena Dobromila Rettigová měla k dispozici jamón (pomalu sušený na pomezí Moravy a Čech samozřejmě). Jak by chutnali...
Tapas je na jedné straně nejznámější pojem ze španělské kuchyně, na druhé straně se ovšem jedná o pojem, se kterým je spojeno mnoho omylů, mýtů, nedorozumění a chyb.
Už jste slyšeli o jamónu pro vegetariány? My již ano, ale nebyl to zrovna nový produkt firmy Beyond Meat. Prostě si jeden náš vtípek začal žít svým životem. A tohle je příběh jeho života.
Ačkoliv na téma sušení šunky jsme experti, donedávna jsme neměli vůbec žádné znalosti o sušení šunky v českých podmínkách. Prostě jsme si mysleli, že to nejde. Zrak nám vytřeli až kluci z...
Čechy (a Morava) v zimě je kapitola sama o sobě. Na člověka přijíždějícího ze Španělska by málem padla deprese. Zapomíná, že je tady také české (a moravské) léto s pivem na předzahrádce, houbaření,...
Španělská kuchyně má několik zásadních výhod oproti té italské, o níž se zase většina lidí domnívá, že má mnoho výhod oproti té španělské. Dozvíte se, kde je pravda.
Ajoperejil neboli petrželka s česnekem je pravděpodobně základním definujícím tónem celé andaluské španělské kuchyně. Zde ve spojení krevetami rychle opečenými na pánvi.
V čem spočívá hlavní rozdíl mezi průmyslově vyráběnými jamóny, které průběžně zaplavují český hypermarketový trh, a kvalitními jamóny, které z větší části zůstávají na španělském trhu?
Za dlouhá léta s jamónem jsme narazili na spoustu předsudků a mýtů, které se pravidelně na naší cestě objevují a trochu nám ji komplikují. Ty nejčastější jsme uvedli zde.
Rozhovor s profesionálním cortadorem - kráječem španělské sušené šunky - Franciscem Graciou o jeho dětství s jamónem, jeho nejoblíbenějším jamónu a jeho největším trapasu.