Doručení na výdejní místa zdarma
při objednávce nad 1 000 Kč.
Jamón ibérico - paleta de cebo Simón Martín Zvětšit

Jamón ibérico - paleta de cebo Simón Martín Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Přední kýta z černého iberského prasete o délce zrání 20-24 měsíců. Složení: vepřové maso, sůl.

Bílý šítek. Více o dělení jamónu ibérico zde.

Neobsahuje žádné konzervanty ani barviva.

Fotografický návod na krájení zde.

Paleta ibérica de cebo je vyrobena z přední kýty tmavého iberského prasete. Stejně jako všechny naše produkty je 100% přírodní, a tedy neobsahuje žádné chemické konzervanty a prochází sušením pouze na čerstvém horském vzduchu. Paleta ibérica de cebo od Simóna Martína se vyznačuje obzvlášť protáhlým tvarem a úzkým kopýtkem. Maso je na řezu syté rubínové barvy, chuť je jemná a mírně nasládlá. Maso vykazuje mramorování tukem typické pro iberské šunky. Tato paleta pochází z města Guijuelo - jedné z nejvyhlášenějších oblastí pro produkci iberských šunek. Prasata, ze kterých je šunka vyrobena, jsou chována přímo na farmě Simóna Martína. To dovoluje Simónovi kontrolovat celý proces výroby a zajistit tak stabilní vysokou kvalitu výsledného výrobku. Dlouhé zrání palety (minimálně 20 měsíců oproti standartním 16ti) zajišťuje této paletě jemnou ale plnou chuť "a curado" a nenapodobitelnou vůni.

V oficiálním dělení iberských šunek má tato paleta bílý štítek. To znamená, že prase, z kterého je vyrobena, mělo alespoň jednoho rodiče se 100% iberskou krví. Druhý rodič je buď rasy Duroc nebo iberský kříženec. Celkově mu tedy koluje v krvi minimálně 50% iberské krve. Více o dělení iberských prasat naleznete zde.

Specifikace
hmotnost  dle objednávky
délka zrání 20-24 měsíců
složení vepřové maso z iberského prasete, sůl
výrobce a oblast původu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca