Přední kýta z černého iberského prasete o délce zrání 20-24 měsíců. Složení: vepřové maso, sůl.
Bílý šítek. Více o dělení jamónu ibérico zde.
Neobsahuje žádné konzervanty ani barviva.
Paleta ibérica de cebo je vyrobena z přední kýty tmavého iberského prasete. Stejně jako všechny naše produkty je 100% přírodní, a tedy neobsahuje žádné chemické konzervanty a prochází sušením pouze na čerstvém horském vzduchu. Paleta ibérica de cebo od Simóna Martína se vyznačuje obzvlášť protáhlým tvarem a úzkým kopýtkem. Maso je na řezu syté rubínové barvy, chuť je jemná a mírně nasládlá. Maso vykazuje mramorování tukem typické pro iberské šunky. Tato paleta pochází z města Guijuelo - jedné z nejvyhlášenějších oblastí pro produkci iberských šunek. Prasata, ze kterých je šunka vyrobena, jsou chována přímo na farmě Simóna Martína. To dovoluje Simónovi kontrolovat celý proces výroby a zajistit tak stabilní vysokou kvalitu výsledného výrobku. Dlouhé zrání palety (minimálně 20 měsíců oproti standartním 16ti) zajišťuje této paletě jemnou ale plnou chuť "a curado" a nenapodobitelnou vůni.
V oficiálním dělení iberských šunek má tato paleta bílý štítek. To znamená, že prase, z kterého je vyrobena, mělo alespoň jednoho rodiče se 100% iberskou krví. Druhý rodič je buď rasy Duroc nebo iberský kříženec. Celkově mu tedy koluje v krvi minimálně 50% iberské krve. Více o dělení iberských prasat naleznete zde.
Specifikace |
hmotnost |
dle objednávky |
délka zrání |
20-24 měsíců |
složení |
vepřové maso z iberského prasete, sůl |
výrobce a oblast původu Simón Martín sl.
Guijuelo, Salamanca |
|