Set jamón ibérico - paleta cebo

Přední noha (plec) z černého iberského prasete o délce zrání 20 - 24 měsíců. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 

Set obsahuje speciální stojan a nůž na krájení jamónu.

4 590 Kč
(s DPH) způsoby doručení

SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba:  1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.

Počet:

Vyberte produkty v setu:
1x Nůž Puno negro
240 Kč
125 Kč -115 Kč 

Jamón ibérico - paleta cebo je vyrobena z přední nohy tmavého iberského prasete. Stejně jako všechny naše produkty je 100% přírodní, a tedy neobsahuje žádné chemické konzervanty a prochází sušením pouze na čerstvém horském vzduchu. Paleta ibérica de cebo od Simóna Martína se vyznačuje obzvlášť protáhlým tvarem a úzkým kopýtkem. Maso je na řezu syté rubínové barvy, chuť je jemná a mírně nasládlá. Maso vykazuje mramorování tukem typické pro iberské šunky. Tato paleta pochází z města Guijuelo - jedné z nejvyhlášenějších oblastí pro produkci iberských šunek. Prasata, ze kterých je šunka vyrobena, jsou chována přímo na farmě Simóna Martína. To dovoluje Simónovi kontrolovat celý proces výroby a zajistit tak stabilní vysokou kvalitu výsledného výrobku. Dlouhé zrání palety (minimálně 20 měsíců oproti standartním 16 měsícům) zajišťuje této paletě jemnou ale plnou chuť "a curado" a nenapodobitelnou vůni.

Tento jamón je stejně jako všechny naše produkty zcela přírodním produktem vyzrálým na čerstvém vzduchu bez použití jakýchkoliv chemických aditiv. Díky přirozenému sušení zrál v přírodním secaderu bez urychlování v klimatizovaných komorách. Obsahuje pouze maso, sůl a čas.

Set obsahuje speciální stojan a nůž na krájení jamónu.

Druh jamónu

plec iberského prasete

Jamón ibérico pochází z černého iberského prasete, které je celosvětovým unikátem a proměňuje jamón ibérico v jedinečný produkt, nesrovnatelný s jinými sušenými šunkami. Jamón ibérico má na rozdíl od jamónu serrano (ale i např. prosciutta di Parma či San Daniele) intenzivnější a trvalejší chuť, vyšší podíl zdravých, nenasycených tuků a nenapodobitelnou texturu danou mezisvalovým tukem.

V oficiální klasifikaci iberských šunek má tento jamón bílý štítek a představuje tedy základní stupeň kategorie jamón ibérico (vyšší stupně mají zelený, červený a černý štítek). Prase může být 50%, 75% nebo 100% iberské. Zde naleznete více o dělení iberských jamónů.

V případě jamónu ibérico cebo jsou zvířata krmena výhradně běžným krmením, většinou obilím a luštěninami, a nejsou chována ve volném výběhu. 

Přední noha (plec) z černého prasete, tzv. paleta ibérica obsahuje v poměru menší podíl masa, větší podíl kostí, tuku a kůže ve srovnání se zadní nohou jamónem ibérico. Díky vyššímu podílu kostí je krájení o stupeň složitější než u zadní nohy.

TYP Ibérico
FORMÁT Celá noha (plec) s kostí
DOBA ZRÁNÍ 20 měsíců
STRAVA Kvalitní rostlinné krmivo a obilí
VÝROBCE Simón Martín
SKLADOVÁNÍ Suché a chladné místo
BALENÍ Tato šunka je vakuově balena v igelitovém obalu, vložena do tkaninového vaku (tzv. fundy) a je zasílána v přepravní papírové krabici, na které jsou pak nalepeny štítky dopravce. 

Vepřové maso, mořská sůl.

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez glutenu
  • Bez laktózy
  • Snížený obsah soli*

* Ve srovnání s jinými sušenými masovými produkty.

Energie 1903 kJ (458 kcal)
Tuky 36 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 14 g
Sacharidy 0,8 g
- z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 33 g
Sůl 5,2 g

Jamón je zavakuován kvůli snadnosti manipulace a logistiky (nehrozí umaštění vnějších obalů) a rovněž pro uchování své chuti a kvality. Pokud je vakuum 100%, tj. dokonale přisáté, může šunka být uchována v tomto stavu až do konce expirace. V případě, že je vakuum porušené, je nutné šunku z obalu vyndat. Stav vakua je proto nutné pravidelně kontrolovat, občas se může stát, že nepatrná trhlinka začne nasávat vzduch až po delším čase. To pak má za následek rozvoj zrající plísně na jamónu. Před samotnou konzumací doporučujeme šunku z obalu vyjmout zhruba 24 hodin předem, kdy má při pokojových podmínkách čas na opětovné vytvrdnutí kůže a vyvanutí silného aromatu.  Další důležité informace naleznete v našich často kladených otázkách.

S Vaší objednávkou obdržíte podrobný návod na krájení v papírové formě. Zde pak naleznete detailní návod na krájení palety v elektronické podobě.

SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba:  1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít