Jamón ibérico cebo de campo

Zadní noha (kýta) o hmotnosti podle objednávky a délce zrání minimálně 20 - 26 měsíců z černého iberského prasete z volného výběhu. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 

Zelený štítek. Zde se dozvíte více o dělení jamónu ibérico.

9 340 Kč
Hmotnost :
Počet:

Jamón ibérico cebo de campo Simón Martín jamónem rodinné firmy Simón Martín s více než 100letou tradicí. Jamón pochází z iberských vepřů chovaných ve volném výběhu, který je z části tvořen dubovým hájem, z vesnice Guijuelo v proslulé jamonářské oblasti Salamanca. Volný výběh je tím, co odlišuje tento jamón od jamónu de cebo bez přívlastku de campo. Prasata jsou se po celý svůj život aktivně hýbají a krmí se z části tím, co sama najdou a z části organickým krmivem. Pohybem prasat se masíruje tuk do svalové tkáně a jamón tak získává své charakteristické protkání nitkami bílého tuku do libového masa. Infiltrace tuku je tedy mnohem intenzivnější než u obyčejného jamónu ibérico de cebo. Tuk je navíc podobně jako u vyššího stupně "bellota" převážně složen z nenasycených mastných kyselin, má nízký bod tání, a podobá de svými vlastnostmi více olivovému oleji než klasickému vepřovému tuku. Jamón je na řezu živé rubínové barvy, má nízký obsah soli a intenzivní aroma. 

Tento jamón je díky způsobu života prasat, ze kterých pochází a intenzity infiltrace tuku svou kvalitou velice podobný jamónu ibérico de bellota, přestože má ve srovnání s ním poloviční cenu. Jedná se tedy o produkt s pravděpodobně nejlepším poměrem kvalita/cena z celé naší nabídky.

Stejně jako všechny naše produkty je zcela přírodním produktem vyzrálým na čerstvém vzduchu bez použití jakýchkoliv chemických aditiv. Díky přirozenému sušení zrál v přírodním secaderu bez urychlování v klimatizovaných komorách. Obsahuje pouze maso, sůl a čas.

Druh jamónu

kýta iberského prasete

Jamón ibérico pochází z černého iberského prasete, které je celosvětovým unikátem a proměňuje jamón ibérico v jedinečný produkt, nesrovnatelný s jinými sušenými šunkami. Jamón ibérico má na rozdíl od jamónu serrano (ale i např. prosciutta di Parma či San Daniele) intenzivnější a trvalejší chuť, vyšší podíl zdravých, nenasycených tuků a nenapodobitelnou texturu danou mezisvalovým tukem.

V oficiální klasifikaci iberských šunek má tento jamón zelený štítek (ostatní stupně mají bílý, červený a černý štítek). Prase může být 50%, 75% nebo 100% iberské. Zde se dozvíte více o dělení iberských jamónů.

V případě jamónu ibérico cebo de campo se zvířata živí přírodními plodinami a jsou dokrmována organickým krmivem. Prasata jsou chována ve volném výběhu.

Zadní noha (kýta) z černého prasete, tzv. jamón ibérico má ve srovnání s přední nohou (paletou ibérico) větší podíl masa, menší podíl kostí, kůže, tuku a díky menšímu podílu kostí je snadnější ji krájet. Jamón je dodáván v celku.

TYP Ibérico
FORMÁT Celá noha (kýta) s kostí
DOBA ZRÁNÍ 24 měsíců
STRAVA Volný sběr žaludů a aromatických bylin v dubovém háji (tzv. Dehesa)
VÝROBCE Simón Martín
SKLADOVÁNÍ Suché a chladné místo
BALENÍ Tato šunka je vakuově balena v igelitovém obalu, vložena do tkaninového vaku (tzv. fundy) a je zasílána v přepravní papírové krabici, na které jsou pak nalepeny štítky dopravce. 

Vepřové maso, mořská sůl.

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez glutenu
  • Bez laktózy
  • Snížený obsah soli*

* Ve srovnání s jinými sušenými masovými produkty

Energie 1760 kJ (423 kcal)
Tuky 31 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 12 g
Sacharidy 0,9 g
- z toho cukry 0,7 g
Bílkoviny 35 g
Sůl 3,8 g

Jamón je zavakuován kvůli snadnosti manipulace a logistiky (nehrozí umaštění vnějších obalů) a rovněž pro uchování své chuti a kvality. Pokud je vakuum 100%, tj. dokonale přisáté, může šunka být uchována v tomto stavu až do konce expirace. V případě, že je vakuum porušené, je nutné šunku z obalu vyndat. Stav vakua je proto nutné pravidelně kontrolovat, občas se může stát, že nepatrná trhlinka začne nasávat vzduch až po delším čase. To pak má za následek rozvoj zrající plísně na jamónu. Před samotnou konzumací doporučujeme šunku z obalu vyjmout zhruba 24 hodin předem, kdy má při pokojových podmínkách čas na opětovné vytvrdnutí kůže a vyvanutí silného aromatu.  Další důležité informace naleznete v našich často kladených otázkách.

S Vaší objednávkou obdržíte podrobný návod na krájení v papírové formě. Zde pak naleznete detailní návod krájení jamónu v elektronické podobě.

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít