Jamón ibérico cebo
Zadní kýta o hmotnosti podle objednávky a délce zrání minimálně 24 měsíců z černého iberského prasete. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv.
SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.
Jamón ibérico selección Simón Martín je tradičního výrobce ze Salamancy Simóna Martína s více než 100letou tradicí. Jamón pochází z iberských vepřů chovaných konvenčním způsobem v okolí vesnice Guijuelo v proslulé jamonářské oblasti Salamanca. Jamón ibérico cebo představuje oproti jamónu serrano vyšší kvalitativní stupeň projevující se ve vyšší infiltraci tuku do libové tkáně šunky, tmavší barvou masa, šťavnatější texturou a intenzivnější a trvalejší chutí. Tuk má oproti jamónu serrano navíc větší podíl nenasycených mastných kyselin a má proto nižší bod tání než tuk jamónu serrano z bílých prasat. Díky silnějšímu tukovému krytí vyžaduje jamón pomalé přírodní sušení na čerstvém vzduchu v průběhu dvou let.
Jamón ibérico cebo Simón Martín je poctivou sušenou šunkou vyrobenou tradičním způsobem bez jakýchkoliv chemických aditiv jedním z nejlepších výrobců iberských šunek ve Španělsku. Jedná se o nejlepší možný vstup do fascinujícího světa jamónu ibérico.
Tento jamón je stejně jako všechny naše produkty zcela přírodním produktem vyzrálým na čerstvém vzduchu bez použití jakýchkoliv chemických aditiv. Díky přirozenému sušení zrál v přírodním secaderu bez urychlování v klimatizovaných komorách. Obsahuje pouze maso, sůl a čas.
Jamón ibérico pochází z černého iberského prasete, které je celosvětovým unikátem a proměňuje jamón ibérico v jedinečný produkt, nesrovnatelný s jinými sušenými šunkami. Jamón ibérico má na rozdíl od jamónu serrano (ale i např. prosciutta di Parma či San Daniele) intenzivnější a trvalejší chuť, vyšší podíl zdravých, nenasycených tuků a nenapodobitelnou texturu danou mezisvalovým tukem.
V oficiální klasifikaci iberských šunek má tento jamón bílý štítek a představuje tedy základní stupeň kategorie jamón ibérico (vyšší stupně mají zelený, červený a černý štítek). Prase může být 50%, 75% nebo 100% iberské. Zde naleznete více o dělení iberských jamónů.
V případě jamónu ibérico cebo jsou zvířata krmena výhradně běžným krmením, většinou obilím a luštěninami, a nejsou chována ve volném výběhu.
TYP | Ibérico |
FORMÁT | Celá noha (kýta) s kostí |
DOBA ZRÁNÍ | 24 měsíců |
STRAVA | Kvalitní rostlinné krmivo a obilí |
VÝROBCE | Simón Martín |
SKLADOVÁNÍ | Suché a chladné místo |
BALENÍ | Tato šunka je vakuově balena v igelitovém obalu, vložena do tkaninového vaku (tzv. fundy) a je zasílána v přepravní papírové krabici, na které jsou pak nalepeny štítky dopravce. |
Vepřové maso, mořská sůl.
- Bez dusitanů a dusičnanů (bez E250 a E252)
- Bez glutenu
- Bez laktózy
- Snížený obsah soli*
* Ve srovnání s jinými sušenými masovými produkty.
Energie | 1760 kJ (423 kcal) |
Tuky | 31 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 12 g |
Sacharidy | 0,9 g |
- z toho cukry | 0,7 g |
Bílkoviny | 35 g |
Sůl | 3,8 g |
Jamón je zavakuován kvůli snadnosti manipulace a logistiky (nehrozí umaštění vnějších obalů) a rovněž pro uchování své chuti a kvality. Pokud je vakuum 100%, tj. dokonale přisáté, může šunka být uchována v tomto stavu až do konce expirace. V případě, že je vakuum porušené, je nutné šunku z obalu vyndat. Stav vakua je proto nutné pravidelně kontrolovat, občas se může stát, že nepatrná trhlinka začne nasávat vzduch až po delším čase. To pak má za následek rozvoj zrající plísně na jamónu. Před samotnou konzumací doporučujeme šunku z obalu vyjmout zhruba 24 hodin předem, kdy má při pokojových podmínkách čas na opětovné vytvrdnutí kůže a vyvanutí silného aromatu. Další důležité informace naleznete v našich často kladených otázkách.
S Vaší objednávkou obdržíte podrobný návod na krájení v papírové formě. Zde pak naleznete detailní návod krájení jamónu v elektronické podobě.
SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.