Jamón ibérico - paleta cebo de campo

Přední noha (tzv. paleta) z černého iberského prasete o délce zrání 20 - 24 měsíců. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 

Zelený šítek. Zde naleznet více o dělení jamónu ibérico.

4 160 Kč
(s DPH) způsoby doručení

SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba:  1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.

Hmotnost :
Počet:

Jamón ibérico - paleta cebo de campo Simón Martín pochází přední nohy iberských vepřů chovaných ve volném výběhu, který je z části tvořen dubovým hájem, z vesnice Guijuelo v proslulé jamonářské oblasti Salamanca. Volný výběh je tím, co odlišuje tuto paletu od palety de cebo (bílý štítek) bez přívlastku de campo. Prasata jsou se po celý svůj život aktivně hýbají a krmí se z části tím, co sama najdou a z části organickým krmivem. Pohybem prasat se masíruje tuk do svalové tkáně a jamón tak získává své charakteristické protkání nitkami bílého tuku do libového masa. Infiltrace tuku je tedy mnohem intenzivnější než u obyčejného jamónu ibérico de cebo. 

Tuk je navíc podobně jako u vyššího stupně "bellota" převážně složen z nenasycených mastných kyselin, má nízký bod tání, a podobá de svými vlastnostmi více olivovému oleji než klasickému vepřovému tuku. Jamón je na řezu živé rubínové barvy, má nízký obsah soli a intenzivní aroma. 

Jamón ibérico - paleta cebo de campo je díky způsobu života prasat, ze kterých pochází a intenzity infiltrace tuku svou kvalitou velice podobná paletě de bellota (červený a černý štítek), přestože má ve srovnání s nimo mnohem nižší cenu. Jedná se tedy o produkt s vynikajícím poměrem kvalita/cena z celé naší nabídky.

Stejně jako všechny naše produkty je zcela přírodním produktem vyzrálým na čerstvém vzduchu bez použití jakýchkoliv chemických aditiv. Díky přirozenému sušení zrál v přírodním secaderu bez urychlování v klimatizovaných komorách. Obsahuje pouze maso, sůl a čas.

Druh jamónu

plec iberského prasete

Jamón ibérico pochází z černého iberského prasete, které je celosvětovým unikátem a proměňuje jamón ibérico v jedinečný produkt, nesrovnatelný s jinými sušenými šunkami. Jamón ibérico má na rozdíl od jamónu serrano (ale i např. prosciutta di Parma či San Daniele) intenzivnější a trvalejší chuť, vyšší podíl zdravých, nenasycených tuků a nenapodobitelnou texturu danou mezisvalovým tukem.

V oficiální klasifikaci iberských šunek má tento jamón zelený štítek (ostatní stupně mají bílý, červený a černý štítek). Prase může být 50%, 75% nebo 100% iberské. Zde se dozvíte více o dělení iberských jamónů.

V případě jamónu ibérico cebo de campo se zvířata živí přírodními plodinami a jsou dokrmována organickým krmivem. Prasata jsou chována ve volném výběhu.

Přední noha (plec) z černého prasete, tzv. paleta ibérica obsahuje v poměru menší podíl masa, větší podíl kostí, tuku a kůže ve srovnání se zadní nohou jamónem ibérico. Díky vyššímu podílu kostí je krájení o stupeň složitější než u zadní nohy.

TYP Ibérico
FORMÁT Celá noha (plec) s kostí
DOBA ZRÁNÍ 20 měsíců
STRAVA Volný sběr žaludů a aromatických bylin v dubovém háji (tzv. Dehesa)
VÝROBCE Simón Martín
SKLADOVÁNÍ Suché a chladné místo
BALENÍ Tato šunka je vakuově balena v igelitovém obalu, vložena do tkaninového vaku (tzv. fundy) a je zasílána v přepravní papírové krabici, na které jsou pak nalepeny štítky dopravce. 

Vepřové maso, mořská sůl.

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez glutenu
  • Bez laktózy
  • Snížený obsah soli*

* Ve srovnání s jinými sušenými masovými produkty.

Energie 1903 kJ (458 kcal)
Tuky 36 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 14 g
Sacharidy 0,8 g
- z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 33 g
Sůl 5,2 g

Jamón je zavakuován kvůli snadnosti manipulace a logistiky (nehrozí umaštění vnějších obalů) a rovněž pro uchování své chuti a kvality. Pokud je vakuum 100%, tj. dokonale přisáté, může šunka být uchována v tomto stavu až do konce expirace. V případě, že je vakuum porušené, je nutné šunku z obalu vynadat. Stav vakua je proto nutné pravidelně kontrolovat, občas se může stát, že nepatrná trhlinka začne nasávat vzduch až po delším čase. To pak má za následek rozvoj zrající plísně na jamónu. Před samotnou konzumací doporučujeme šunku z obalu vyjmout zhruba 24 hodin předem, kdy má při pokojových podmínkách čas na opětovné vytvrdnutí kůže a vyvanutí silného aromatu.  Další důležité informace naleznete v našich často kladených otázkách.

S Vaší objednávkou obdržíte podrobný návod na krájení v papírové formě. Zde pak naleznete detailní návod na krájení palety v elektronické podobě.

SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba:  1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít