Jamón serrano gran reserva 15 měsíců
Zadní noha (kýta) o délce zrání 15 měsíců z bílého prasete. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv.
SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.
Tento jamón pochází ze zadní nohy (kýty) samice bílého prasete a jeho maso má vláčnou konzistenci a nasládlou chuť. Nižší obsah soli, který je výsledkem po několik generací pečlivě střeženého rodinného tajemství procesu zrání rodiny Rodriguez, propůjčuje tomuto jamónu kromě jemné nasládlé chuti také překvapivou měkkost masa. Jeho barva je tmavě růžová až rubínová, tuk je naproti tomu sněhově bílý a má velice výrazné aroma “a curado”. Konzistenci masa pak můžeme označit za homogenní, avšak nikoliv pastózní. Tento Jamón z úpatí Sierry Nevady je 100% přírodním výrobkem, který vám umožní ochutnat to nejlepší z Andaluzie.
Stejně jako všechny naše produkty je zcela přírodním produktem vyzrálým na čerstvém vzduchu bez použití jakýchkoliv chemických aditiv. Díky přirozenému sušení zrál v přírodním secaderu bez urychlování v klimatizovaných komorách. Obsahuje pouze maso, sůl a čas.
Druh jamónu
Jamón serrano je sušená šunka z bílého prasete. Serrano se tak řadí do stejné kategorie, do které patří známé italské prosciutto crudo (např. parmská šunka) či francouzský jambon de Bayonne. V tomto případě se jedná o nejvyšší stupeň kvality jamónu serrano označovaný “gran reserva”. Aby mohl být jamón označen gran reserva, musí projít procesem přírodního zrání po dobu minimálně 15 měsíců. Toto dlouhé sušení prohlubuje intenzitu chutě zvané “a curado”.
Zadní noha má ve srovnání s přední nohou (paleta serrana) větší podíl masa, menší podíl kostí, kůže, tuku a díky menšímu podílu kostí ji lze snadněji krájet. Jamón je dodáván v celku.
TYP | Serrano |
FORMÁT | Celá noha (kýta) s kostí |
DOBA ZRÁNÍ | 15 měsíců |
STRAVA | Kvalitní rostlinné krmivo |
VÝROBCE | Granadul |
SKLADOVÁNÍ | Suché a chladné místo |
BALENÍ | Tato šunka je vakuově balena v igelitovém obalu, vložena do tkaninového vaku (tzv. fundy) a je zasílána v přepravní papírové krabici, na které jsou pak nalepeny štítky dopravce. |
Vepřové maso, mořská sůl.
- Bez dusitanů a dusičnanů (bez E250 a E252)
- Bez glutenu
- Bez laktózy
- Snížený obsah soli*
* Ve srovnání s jinými sušenými masovými produkty.
Energie | 1190 kJ (284 kcal) |
Tuky | 12,7 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 4,2 g |
Sacharidy | <0,1 g |
- z toho cukry | <0,1 g |
Bílkoviny | 42,5 g |
Sůl | 1,65 g |
Jamón je zavakuován kvůli snadnosti manipulace a logistiky (nehrozí umaštění vnějších obalů) a rovněž pro uchování své chuti a kvality. Pokud je vakuum 100%, tj. dokonale přisáté, může šunka být uchována v tomto stavu až do konce expirace. V případě, že je vakuum porušené, je nutné šunku z obalu vyndat. Stav vakua je proto nutné pravidelně kontrolovat, občas se může stát, že nepatrná trhlinka začne nasávat vzduch až po delším čase. To pak má za následek rozvoj zrající plísně na jamónu. Před samotnou konzumací doporučujeme šunku z obalu vyjmout zhruba 24 hodin předem, kdy má při pokojových podmínkách čas na opětovné vytvrdnutí kůže a vyvanutí silného aromatu. Další důležité informace naleznete v našich často kladených otázkách.
S Vaší objednávkou obdržíte podrobný návod na krájení v papírové formě. Detailní popis naleznete v online návodu na krájení sušené šunky.
SKLADEM. IHNED K ODESLÁNÍ.
Dodací doba: 1 - 2 pracovní dny.
Odeslání nejpozději následující pracovní den.