Granadul

Secadero (výrobce sušené šunky) Granadul je jedním z nejstarších výrobců jamónu v Andaluzii. Současný majitel firmy José Miguel Rodriguez je příslušníkem již páté generace "šunkařů", přičemž počátky firmy sahají až ke konci 19. století, kdy prapradědeček současného majitele začal sušit vepřové šunky na čertsvém suchém vzduchu pro své známé a lidi z okolí. V průběhu několika generací zažila mnoho zajímavých zvratů a převratů (v roce 1938 např. vtrhli do prostor Granadulu Francovi vojáci a zabavili celou produkci pro válečné účely), ale přestože se neustále měnily sociální podmínky, metoda sušení jamónu zůstala po celá desetiletí beze změny.

Granadul je jedním z mála přeživších secader, které dosud neopustilo tradiční metodu sušení vepřových kýt na čerstvém vzduchu bez použití jakýchkoliv chemických aditiv. Zatímco jiní výrobci urychlují proces zrání pomocí chemických akcelerátorů a klimatizovaných komor, nechává své jamóny José Miguel pomalu vyzrát na čerstvém vzduchu. Proto zrají i ty nejmenší jamóny z bílých prasat 15 měsíců, což je až o 6 měsíců více než je norma u současných průmyslových výrobců. Ideální klima na úpatí nejvyššího pohoří Španělska Sierry Nevady propůjčuje v průběhu pozvolného zrání jamónům Granadul výjimečný charakter. Maso pochází pouze z těch nejkvalitnějších chovů z okolí Sierry Nevady.

José Miguel je v soukromí vynikajícím jazzovým kytaristou. Uděláte-li si někdy výlet  do Guadixu, můžete ochutnat tu nejlepší sušenou šunku na světě a přitom si poslechnout pár brilantních jazzových variací :-)

Od 870 Kč
Poslední kusy skladem
Vykostěná zadní noha (kýta) o délce zrání 15 měsíců z bílého prasete. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 
Od 780 Kč
Vykostěná zadní noha (kýta) o délce zrání 18 měsíců z bílého prasete. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 
Od 990 Kč
Poslední kusy skladem
Vykostěná zadní noha (kýta) o délce zrání 24 měsíců z bílého prasete. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 
Od 1 790 Kč
Přední noha o délce zrání 8 měsíců z bílého prasete.  Hmotnost dle výběru. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 
Od 4 250 Kč
Zadní noha (kýta) o hmotnosti cca 7 kg a délce zrání 18 měsíců z bílého prasete. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 
Od 4 790 Kč
Zadní noha (kýta) o hmotnosti cca 8 kg a délce zrání 24 měsíců z bílého prasete. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 
3 590 Kč
Set vepřové kýty jamón serrano gran reserva 15 měsíců (hmotnost dle výběru), speciálního stojanu a nože na krájení jamónu. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 
1 065 Kč
"Malý" set jamónu serrano gran reserva bez kosti o hmotnosti dle výběru, praktického dřevěného stojanu a speciálního nože v dárkové krabici. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 
2 090 Kč
Set obsahuje jamón serrano - paleta gran reserva o hmotnosti dle výběru, speciální stojan a nůž na krájení jamón dle výběru. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít