Jamón serrano - paleta gran reserva

Přední noha o délce zrání 8 měsíců z bílého prasete.  Hmotnost dle výběru. Složení: vepřové maso, sůl. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón bez chemických konzervantů a barviv. 

1 690 Kč
Hmotnost :
Počet:

Paleta serrana gran reserva má šťavnaté maso velice intenzivní chuti se stopami sladkých tónů. Konzistence je spíše měkčí a maso vykazuje vysokou míru infiltrace tuku.

Palety serrano jsou jedinečnou specialitou rodiny Rodriguézových, která právě paletu chápe jako nezbytný doplněk klasického jamónu (kýty). Zatímco jiná "secadera” (výrobci šunek) považují paletu za produkt příliš choulostivý na nedostatky v procesu zrání, je paleta pro rodinu pro rodinu Rodriguézových základní součástí jejich nabídky. 

Tento jamón je stejně jako všechny naše produkty zcela přírodním produktem vyzrálým na čerstvém vzduchu bez použití jakýchkoliv chemických aditiv. Díky přirozenému sušení zrál v přírodním secaderu bez urychlování v klimatizovaných komorách. Obsahuje pouze maso, sůl a čas.

Druh Jamónu

Paleta serrana - jamón - plec

Jamón serrano je sušená šunka z bílého prasete. Serrano se tak řadí do stejné kategorie, do které patří známé italské prosciutto crudo (např. parmská šunka) či francouzský jambon de Bayonne. Přední noha tzv. paleta serrana je základní produkt našeho portfólia sušených šunek. Paleta serrana obsahuje v poměru menší podíl masa, větší podíl kostí, tuku a kůže ve srovnání se zadní nohou jamónem serrano. Paleta je dodávána v celku.

TYPSerrano
FORMÁTCelá noha (plec) s kostí
DOBA ZRÁNÍ8 měsíců
STRAVAKvalitní rostlinné krmivo
VÝROBCEGranadul
SKLADOVÁNÍSuché a chladné místo
BALENÍTato šunka je vakuově balena v igelitovém obalu, vložena do tkaninového vaku (tzv. fundy) a je zasílána v přepravní papírové krabici, na které jsou pak nalepeny štítky dopravce. 

Vepřové maso, mořská sůl.

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez glutenu
  • Bez laktózy
  • Snížený obsah soli*

* Ve srovnání s jinými sušenými masovými produkty

Energie1190 kJ (284 kcal)
Tuky12,7 g
- z toho nasycené mastné kyseliny4,2 g
Sacharidy<0,1 g
- z toho cukry<0,1 g
Bílkoviny42,5 g
Sůl1,65 g

Jamón je zavakuován kvůli snadnosti manipulace a logistiky (nehrozí umaštění vnějších obalů) a rovněž pro uchování své chuti a kvality. Pokud je vakuum 100%, tj. dokonale přisáté, může šunka být uchována v tomto stavu až do konce expirace. V případě, že je vakuum porušené, je nutné šunku z obalu vyndat. Stav vakua je proto nutné pravidelně kontrolovat, občas se může stát, že nepatrná trhlinka začne nasávat vzduch až po delším čase. To pak má za následek rozvoj zrající plísně na jamónu. Před samotnou konzumací doporučujeme šunku z obalu vyjmout zhruba 24 hodin předem, kdy má při pokojových podmínkách čas na opětovné vytvrdnutí kůže a vyvanutí silného aromatu.  Další důležité informace naleznete v našich často kladených otázkách.

S Vaší objednávkou obdržíte podrobný návod na krájení v papírové formě. Detailní popis naleznete v online návodu na krájení sušené šunky.

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít