Chorizo ibérico cular de bellota Simón Martin - 1200g Zvětšit

Chorizo ibérico cular de bellota Simón Martin - 1200g Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Přírodně sušený salám z iberských prasat chovaných v dubovém háji a krmených žaludy. Hmotnost cca 1100-1300 g. Bez chemických konzervantů.

Chorizo cular ibérico je králem španělských salámů. Hrubě nasekané iberské maso se smíchá se solí, mletou sušenou paprikou, česnekem a přírodními bylinkami, nacpe se do hovězího střeva a nechá se na čerstvém vzduchu usušit po dobu dlouhých 4 měsíců. Maso tohoto choriza pochází navíc z vepřů chovaných ve volném výběhu dubového háje (tzv. Dehesy) a živících se žaludy, bylinkami a jinými plody, které si na své každodenní pouti najdou. V chorizu se tento způsob života projevuje zcela konkrétně vysokým podílem nenasycených mastných kyselin a olejovitou konzistencí přítomného tuku, který v pokojové teplotě taje. Strava se rovněž promítá do jemného oříškového spodního tónu chuti choriza. Narozdíl od jiných výrobců je Simon Martin zároveň chovatelem a má tedy absolutní kontrolu nad prvotřídní surovinou. Chorizo ibérico cular de bellota představuje nejlevnější způsob, jak ochutnat vyzrálé vepřové iberské maso “de bellota”.


Chorizo je třeba krájet na co nejtenčí plátky, lze skladovat na dobře větraném místě v pokojové teplotě nebo v lednici. Doporučujeme střívko před konzumací odstranit.  

  

Specifikace
hmotnost  1.1 - 1.3 kg
délka zrání 4 měsíce
složení vepřové maso z iberského prasete živícího se žaludy, sůl, paprika, koření, přírodní rostlinné bílkoviny, cukr, přírodní střevo
výrobce a oblast původu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca