Doručení na výdejní místa zdarma
při objednávce nad 1 000 Kč.
Longaniza chorizo de bellota Simón Martin - 300g Zvětšit

Longaniza chorizo de bellota Simón Martin - 300g Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Přírodně sušený salám z iberských prasat chovaných v dubovém háji a krmených žaludy. Hmotnost cca 280-320g g. Bez chemických konzervantů.

Longaniza chorizo de bellota Simón Martin je nejlepší způsob, jak poprvé ochutnat výrobek z nejvyšší kategorie iberského masa de bellota. Nasekané iberské maso se smíchá se solí, mletou sušenou paprikou, česnekem a přírodními bylinkami, nacpe se do umělého střeva a nechá se na čerstvém vzduchu usušit po dobu 1-2 měsíců. Maso tohoto choriza pochází navíc z vepřů chovaných ve volném výběhu dubového háje (tzv. Dehesy) a živících se žaludy, bylinkami a jinými plody, které si na své každodenní pouti najdou. V chorizu se tento způsob života projevuje zcela konkrétně vysokým podílem nenasycených mastných kyselin a olejovitou konzistencí přítomného tuku, který v pokojové teplotě taje. Strava se rovněž promítá do jemného oříškového spodního tónu chuti choriza. Narozdíl od jiných výrobců je Simon Martin zároveň chovatelem a má tedy absolutní kontrolu nad prvotřídní surovinou. Je zásadní konzumovat chorizo v pokojové teplotě, která uvolňuje aromatické látky a rozpouští nenasycené tuky choriza.

Chorizo je třeba krájet na co nejtenčí plátky, lze skladovat na dobře větraném místě v pokojové teplotě nebo v lednici. Doporučujeme střívko před konzumací odstranit.  

  

Specifikace
hmotnost  280-320 g
délka zrání 1-2 měsíce
složení vepřové maso z iberského prasete živícího se žaludy, sůl, paprika, koření, přírodní rostlinné bílkoviny, cukr, umělé střevo
výrobce a oblast původu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca