Longaniza salchichon de bellota Simón Martin - 300g Zvětšit

Longaniza salchichon de bellota Simón Martin - 300g Jamones SIMÓN MARTÍN Guijuelo

Přírodně sušený salám z iberských prasat chovaných v dubovém háji a krmených žaludy. Hmotnost cca 280-320g g. Bez chemických konzervantů.

Salchichon de bellota Simón Martin je ideální způsob, jak poprvé ochutnat výrobek z nejvyšší kategorie iberského masa de bellota. Nasekané iberské maso se smíchá se solí, pepřem, česnekem a přírodními bylinkami, nacpe se do přírodního hovězího střeva a nechá se na čerstvém vzduchu usušit po dobu 1-2 měsíců. Maso tohoto salchichonu pochází navíc z vepřů chovaných ve volném výběhu dubového háje (tzv. Dehesy) a živících se žaludy, bylinkami a jinými plody, které si na své každodenní pouti najdou. V salchichonu se tento způsob života projevuje zcela konkrétně vysokým podílem nenasycených mastných kyselin a olejovitou konzistencí přítomného tuku, který v pokojové teplotě taje. Strava se rovněž promítá do jemného oříškového spodního tónu chuti salchichonu. Narozdíl od jiných výrobců je Simon Martin zároveň chovatelem a má tedy absolutní kontrolu nad prvotřídní surovinou. Je zásadní konzumovat salchichon v pokojové teplotě, která uvolňuje aromatické látky a rozpouští nenasycené tuky.

Salchichon je třeba krájet na co nejtenčí plátky, lze skladovat na dobře větraném místě v pokojové teplotě nebo v lednici. Doporučujeme střívko před konzumací odstranit.  

  

Specifikace
hmotnost  280-320 g
délka zrání 1-2 měsíce
složení vepřové maso z iberského prasete živícího se žaludy, sůl, přírodní koření, přírodní rostlinné bílkoviny, cukry, přírodní střevo
výrobce a oblast původu
Simón Martín sl.

Guijuelo, Salamanca