Salchichon ibérico cular cebo

Přírodně sušený salám s paprikou z iberských prasat. Hmotnost cca 900-1100 g. Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón a sušené salámy bez chemických konzervantů a barviv. 

1 100 Kč
Počet:

Salchichón cular ibérico je pokrevným bratrem choriza cular. Na rozdíl od choriza, kterému vévodí intenzivní chuť sušené papriky, je salchichón jemnější s převládající chutí samotného masa a jemnou chutí pepře. Jde o salchichon ibérico a jeho maso tedy pochází ze speciální rasy černých iberských polodivokých vepřů. Nasekané iberské maso se promíchá se solí a kořením, nacpe se do přírodního střeva a po výjimečně dlouhou dobu 4 měsíců se suší na čerstvém horském vzduchu.

Tuk z iberských prasat obsahuje vysoký obsah nenasycených mastných kyselin, a má tedy mnohem nižší bod tání něž běžný živočišný tuk. Salám je proto třeba podávat v pokojové teplotě, při níž se začíná "potit" (tuk začíná tát) a každý plátek se tím stává vrcholem intenzivní šťavnatosti. 

Na rozdíl od jiných výrobců je Simon Martin zároveň chovatelem a má tedy absolutní kontrolu nad prvotřídní surovinou. 

Salchichon je třeba krájet na co nejtenčí plátky, lze skladovat na dobře větraném místě v pokojové teplotě nebo v lednici. Doporučujeme střívko před konzumací odstranit.  

Druh vepřového masa

iberský salám

TYP Ibérico
FORMÁT V přírodním střívku
DOBA ZRÁNÍ 4 měsíce
STRAVA Kvalitní rostlinné krmivo a obilí
VÝROBCE Simón Martín
SKLADOVÁNÍ Suché a chladné místo
BALENÍ Tento produkt je vakuově balený v igelitovém obalu a je zasílaný v přepravní papírové krabici, na které jsou pak nalepeny štítky dopravce.

Vepřové maso z iberského prasete, sůl, cukr, přírodní koření, rostlinné bílkoviny, přírodní aroma, přírodní střívko

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez glutenu
  • Bez laktózy
Energie 2179 kJ (526 kcal)
Tuky 46 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 17 g
Sacharidy 0,5 g
- z toho cukry 0,5 g
Bílkoviny 29 g
Sůl 3,2 g
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít