Negrillon
Rodinná firma El Negrillón je pevným zastáncem tradiční výroby jamónu a sušených salámů bez jakýchkoliv chemických konzervantů a barviv. Sídlí v oblasti León, která je známa svou tradicí výroby ceciny. Výborné klimatické podmínky ovlivněné blízkostí pohoří Picos de Europa a nadmořská výška necelých 1 000 metrů představují ideální podmínky pro velmi pomalé sušení jamónů a salámů. Právě díky extrémě pomalému sušení mají produkty firmy El Negrillón velice intenzivní chuť, na kterou jen tak nezapomenete.
Všechny produkty kromě hovězí ceciny firmy El Negrillón jsou vyrobeny z vepřového masa pocházejícího z prasat rasy Duroc. Vepři rasy Duroc, podobně jako iberská prasata, mají větší infiltraci tuku do svalové tkáně. To přináší výrobkům používajícím právě rasu Duroc větší kvalitu a šťavnatost. Duroc je také jediná rasa, se kterou se oficiálně mohou křížit právě iberská prasata, aniž by ztratila certifikaci iberského prasete.