Vše o oleji

Ve Španělsku je olivový olej prakticky jediný olej používaný k vaření, smažení a pečení. Olivový olej lze použít téměř univerzálně, protože je zdravý, má vysoký kouřový bod a má jemnou chuť při vaření.

Olivový olej a zdraví

Popis pozitivních efektů olivového (zejména extra panenského) oleje na lidský organismus.

Co je to olivový olej?

Olivový olej je olej získaný z oliv (Olea europaea) lisováním či jinými mechanickými postupy. Už několik tisíciletí...

Degustace olivového oleje

Jak co nejvěrněji popsat olivový olej? Správná degustace nám umožňuje odhalit rozdíly v chuti, vůni, barvě ... . My...

Ukazatele kvality olivového oleje

Primárním ukazatelem kvality panenských olivových olejů je acidita. Nejlepší hodnota 0,1 % je snem každého producenta.

Základní pravidla pro výběr kvalitního olivového oleje

Kvalitu panenského olivového oleje Vám prozradí již první pohled na etiketu. Tu je dobré pečlivě prostudovat, jelikož...

Rozdíl mezi panenským a nepanenským olivovým olejem

Všechny olivové oleje můžeme zařadit buď do panenských nebo do nepanenských olejů. V čem se tyto kategorie zásadně liší?

Základní vůně a chutě olivového oleje

Extra panenský olej má ve své chuti a vůni tisíce variant. Pojďme se podívat na ty nejzásadnější a také odpovědět na...

Skladování olivového oleje

Olivové oleje nejsou tak stabilní jako jiné rostlinné oleje, a proto jejich skladování vyžaduje zvláštní péči.

Výroba olivového oleje

Řemeslo přeměny oliv na olej se ve Středomoří provozuje po tisíce let a techniky se dědí z generace na generaci....

Panenský olivový olej a vaření

Extra panenský olivový olej je vhodný na jakoukoliv techniku vaření. Jeho vysoký kouřový bod umožňuje využít olej i...
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít