Recept: Mušle svatého Jakuba s petrželovou majonézou z olivového oleje

O mušlích svatého Jakuba

Mušle svatého Jakuba (hřebenatky svatojakubské) jsou královny mušlí i škeblí. Jsou těmi nejikoničtějšími z ikonických mušlí a rovněž na talíři poráží své chudší a levnější příbuzné na celé čáře. Nejvyšší sezóna čerstvých hřebenatek je v zimních měsících, ale začínají se objevovat už začátkem října. Ve Španělsku jsou pokládány za luxusní jídlo, které si normální smrtelníci dopřávají pouze při výjimečných příležitostech. Cena za kilo mušlí není až tak závratná, ale podíl masa na celkové hmotnosti je zanedbatelný. Z celé mušle se většinou jí pouze lahodný bílý sval, v tradičních receptech se někdy používá i křehký, ale nahořklý oranžový reprodukční orgán. Tento recept je vynikajícím úvodem k jakémukoliv mořskému menu. Kombinuje křehké maso z mušle se sametovou majonézou z olivového oleje.

Líbí se vám tento recept? Nebo byste něco vylepšili? Budeme rádi za vaše hodnocení a komentáře!

On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít