Cecina de León Entrepeñas - sušená hovězí kýta

Přírodně vyzrálá jemně zauzená hovězí roštěná z Leónu s ochrannou známkou původu IGP. Hmotnost cca 900g.

Jako jediní na trhu nabízíme výhradně jamón a sušené salámy bez chemických konzervantů a barviv. 

0 Kč
Počet:

Sušená hovězí kýta je tradiční specialitou z kraje León. Proces výroby zahrnuje krátké lehké zauzení ve studeném kouři z dubového dřeva a dlouhé sušení na čerstvém horském vzduchu ve výšce 1200 m nad mořem (min. 7 měsíců). Tato cecina obdržela pečeť kvality od certifikačního orgánu El Consejo Regulador de la I.G.P. Cecina de León a patří k tomu nejlepšímu ze světa španělského sušeného masa.

Vzhledem k intenzivní chuti je nutné krájet cecinu na opravdu průsvitné plátky. Podávejte vždy v pokojové teplotě. Alternativně můžete zakápnout olivovým olejem.

Cecinu skladujte v chladničce nebo v místnosti se stálou teplotou a v suchu. 

Řez na vzduchu osychám oxiduje a tvrdne a pokud nebudete ukrajovat z ceciny více než 3 dny, je dobré pomazat řez olivovým olejem, aby zbytečně nevysychal. Budete-li mít cecinu uschovanou dlouho po té, co jí otevřete, může se stát, že bude na povrchu řezu příliš tvrdá a pak je lepší odříznout jeden či dva plátky, použít je na vaření a pokračovat v tenkých plátcích. 

TYP Hovězí
FORMÁT V přírodním střívku
DOBA ZRÁNÍ krátké zauzení a dále přírodní sušení min. 7 měsíců
STRAVA Volný výběh
VÝROBCE Entrepeñas
SKLADOVÁNÍ Suché a chladné místo
BALENÍ Tento produkt je vakuově balený v igelitovém obalu a je zasílaný v přepravní papírové krabici, na které jsou pak nalepeny štítky dopravce. 

Hovězí maso, mořská sůl

  • Bez dusitanů a dusičnanů  (bez E250 a E252)
  • Bez glutenu
  • Bez laktózy
Energie 990 kJ (280 kcal)
Tuky 10.3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny 2.9 g
Sacharidy 0,6 g
- z toho cukry <0,5 g
Bílkoviny 35.9 g
Sůl 4.9 g
On Top
Nákupní košík
Zavřít
Back
Account
Zavřít
Menu
Zavřít