» PEČENÉ PLÁTKY BRAMBOR S OLIVOVÝM OLEJEM, PETRŽELÍ A ČESNEKEM


Brambory se v tomto receptu spojují s vládnoucí středomořskou trojicí česneku, petržele a olivového oleje. Křupavé brambory s opečeným česnekem jsou vynikající přílohou k pečené rybě, která k nim do pekáče přidává po 10 minutách a potírá stejnou směsí olivového oleje, česneku a petržele.

Ingredience:

500g brambor - oloupaných a nakrájených na 0,5 cm tlusté plátky

1 dcl olivového oleje

2 stroužky na drobno nasekaného česneku

2 lžíce nasekané listové petržele

sůl, pepř

Recept 

  1. Předehřejeme troubu na 230°C.

  2. Smíchejme olivový olej, česnek a petržel.

  3. V pekáči rovnoměrně smíchejme plátky brambor, sůl a směs olivového oleje s česnekem a petrželí

  4. Pečeme 10 minut, vyndáme, obrátíme plátky a vrátíme dopéct dalších 5 minut. Brambory by měly být na krajích hezky křupavé a do hněda opečené.