Brambory se v tomto receptu spojují s vládnoucí středomořskou trojicí česneku, petržele a olivového oleje. Křupavé brambory s opečeným česnekem jsou vynikající přílohou k pečené rybě, která k nim do pekáče přidává po 10 minutách a potírá stejnou směsí olivového oleje, česneku a petržele.
Ingredience:
500g brambor - oloupaných a nakrájených na 0,5 cm tlusté plátky
1 dcl olivového oleje
2 stroužky na drobno nasekaného česneku
2 lžíce nasekané listové petržele
sůl, pepř
Recept
-
Předehřejeme troubu na 230°C.
-
Smíchejme olivový olej, česnek a petržel.
-
V pekáči rovnoměrně smíchejme plátky brambor, sůl a směs olivového oleje s česnekem a petrželí
-
Pečeme 10 minut, vyndáme, obrátíme plátky a vrátíme dopéct dalších 5 minut. Brambory by měly být na krajích hezky křupavé a do hněda opečené.